Avustralya ‘ da bir yeni Bulut Bilisim atlimi daha...
Avustralya Ulastirma Hizmetleri super ajansi, NSW – New South Wales Ulastirma Hizmetleri, Bilgi Teknolojilerini Bulut ustunde kurmaya hazirlaniyor. Eger bu gerceklesirse 35000 elektronik posta hesabi, 25.000 bilgisayar ve 2000 Blackberry, yerini Bulut Bilisim Servisleriyle birakacak.
New South Wales Ulastirma Hizmetleri Mart ayi basinda Bilgi Teknolojileri gereksinimlerini karsilamak uzere 3 yeni strateji gelistirmekte olduklari haberini basina duyurmustu: Bu servisler, mesajlasma, masaustu bilgisayar ve mobil servisleri olarak tanimlandi. Bu arayisin altindaki nedenler de maliyeti dusurme, servis olarak sunulan urunleri cabuk benimseme ve teknolojide kullanici- basina ay- basina modeline yonelme olarak tanimlandi.
Ihale dokumanlarina gore, servis olarak bilisim teknolojisine gecis karari, NSW Ulastirma Hizmetleri group CIO’ sunca alindi.
Su anda 16 farkli ses ve veri tabanli iletisim opsiyonuna sahip olan NSW Ulastirma Hizmetleri, iletisimde tum kullanicilari icin tek bir servis kullanmayi planliyor. Halihazirda kullanilan servisler arasinda    
·       Microsoft Exchange 2003
·       Microsoft Exchange 2007
·       Lotus Notes/Domino
·       Outlook client (licensed until 2015)
·       Outlook Web Access (OWA)
·       IMAP
·       BlackBerry server
·       Lotus Traveler (iPhone, Android and Nokia)
·       Citrix
·       Microsoft Office 2003/2007/2010 (productivity suite)
·       Objective/Trim/Documentum/SharePoint (document management)
·       Windows XP/7 (desktop operating systems)
·       SAP/Mincom Ellipse (HR/finance)
·       Microsoft Active Directory/Novell eDirectory (network identity management)
·       SAP/CRM for internal service desk
·       Cisco VoIP telephony centric.
Yeni kurulacak ve yukarida sayilan tum servisleri birlestirecek olan bulut bilisin iletisim servisi, 35.000 elektronik mektup kutusuna destek verecek. Ayni zamanda anlik mesajlasma, mektuplari markalama, gorev dagitma, mesaj ve eklentileri sifreleme, tum kullanici iliskileri icin tek bir adres defteri, spam ve virusleri filitreleme, veri sizintilarini engelleme, bilgiyi arsivleme gorevleri de yapacak.
NSW Ulastirma Hizmetleri, kullanicilar makinalarinin basinda degilken de onlarin sisteme girebilmeleri icin bu servislerin dizustu bilgisayar ve mobil telefonlardanda ulasilabilir olmasini istiyor.
Bugun ihalenin son gunuydu.