DEVLER yine birleşti
Oracle ve Salesforce.com şirketleri farklılıklarını bir yana bırakıp bulut bilişim servisleri konusunda piyasalarda şok etkisi yapan 9 yıllık bir anlaşmaya imza attılar.

Salesforce.com şirketi CEO’su Marc Benioff, Oracle CEO’su Larry Ellison’ la bulut bilişim platformlarının entegre edilmesi konusunda aynı görüşe sahip olduklarını söyledi. Larry Ellison  müşterilerin beklentilerine vurgu  yaparak 2 ayrı satıcıdan satın alınmış da olsa bulut bilişim yazılımlarının kutudan çıkarken entegre olarak ve sorunsuz çıkmasını istediklerini belirtti.

Geçmişte bu iki şirketin bulut üstüne çekişmesini zevkle seyredenler suların durulmasından çok da memnun görünmüyor, hatta bu konuda Benioff’ un “Umarım bu durum eğlencemizi bozmaz, bu endüstride en çok hoşlandığım şey de buydu” dediği belirtiliyor.

Analistler, Oracle şirketinin veri tabanı ile Salesforce.com şirketinin “Müşteri İlişkileri Yönetimi” yazılım paketinin birleştirilmesinin performans sorunlarına yanıt getireceğini ve sistemin daha hızlı çalışmasını sağlayacağını belirtiyorlar.

Oracle CEO’ su Ellison Saleforce.com şirketinin dünyanın en büyük  bulut şirketi olduğunu, Oracle şirketinin Salesforce.com’ a en üst düzeyde güvenilirlik kazandıracağını söyledi. Buna karşılık Benioff, kuruldukları günden bu yana Oracle’ ın müşterisi olduklarına, şimdi ise Oracle’ in kendi servis müşterisi olduğuna vurgu yaparak “veritabanı alanında dünyada Oracle’ dan daha büyük başka bir şirket yok” dedi. Benioff, gelecekte Oracle-Saleforce.com ilişkisinde “fırsatların sonsuz olduğunu” da sozlerine ekledi.



Oracle, Salesforce Team Up

In a major strategy reversal Oracle Corp.  is teaming up withSalesforce.com, ( its fierce competitor in the cloud-based customer relationship software market. This is Oracle’s second successive high-profile deal within a short span of time, after it announced an alliance with long time foe Microsoft on Jun 24.

The Oracle-Salersforce partnership spans over a nine-year period and covers every aspect of cloud computing. Under the terms of the deal, Salesforce software will run on Oracle’s Linux (previously Salesforce used Red Hat Linux) and its cloud based applications will support Exadata hardware.

Oracle entered the hardware market through the acquisition of Sun in 2010. However, the hardware business failed to achieve significant traction and has been a drag on top-line growth over the last couple of years. Oracle expects hardware growth to rebound in the upcoming first quarter of 2014.

We believe that Salesforce’s endorsement of Oracle’s engineered systems (Exadata, Exalogic, Exalytics) is a much needed boost to Oracle’s hardware segment in terms of revenues as well as customer expansion going forward. In the past, Salesforce has used Dell hardware.> READ MORE