Adobe sirketi’ nden Yaratici Bulut Platformu

Adobe CEO’ su Shantanu Narayan, San Francisco’ nun en taninmis muzelerinden biri olan Young Muzesi’ nde yaptigi aciklamada sirketin “Yaratici Bulut Platformu” nu acikladi. Narayan bundan boyle bu platformda ilerleyeceklerini soyledi.

Adobe’ nin visyonu yalnizca yazilim programina ev sahipligi etmek ve resim paylasmak degil. Adobe butunsel bir entegrasyonla  yaratici bir alani musterilerine sunmayi vizyon edinmis durumda.

Yaratici Bulut Platformu uyeleri, her yeni Adobe CS6 yazilimini indirme ve yukleme hakkina sahip olabilecek.  Adobe CS6 yaziliminin 2 yeni HTML5 urunu, Adobe Muse ve Adobe Edge Preview de bunlarin icinde.

Yaratici Bulut Platformu,  Adobe’ nin Photoshop Touch gibi yaratici tablet uygulamalarini gunluk calismanin icine entegre ediyor ve dosyalari her cihazda ulasilabilir ve paylasilabilir hale getirmek icin bulutta uyumlastirip depoluyor.

Yaratici Bulut Platformu uyeleri mobil uygulamalarini iOS ve Android pazarina kolayca aktarabiliyorlar, websitelerini yayinlayabiliyor,  yonetebiliyor ve bu web sitelerine ev sahipligi yapabiliyorlar.

Adobe Yaratici Bulut Platformu uyeleri yazilim guncellemelerine kolaylikla ulasabiliyorlar.

Adobe Yaratici Bulut Platformunun aylik uyelik ucreti 49.99 Amerikan dolari. Sozlesmeleri senelik yapiliyor.

Adobe’ nin idealinde olan visyon ise, ilham verici bir ortamda uyelerin ihtiyaclari olan tum arac ve gerecleri bir araya getirecek sanal bir studyoyu bulutta insa etmek. Amac uyelerin yalnizca eserlerini yaratmakla kalmayip onlari kolay ve cabuk bir sekilde yayinlamalarini da saglamak.

Adobe Young Muzesi’ nde Creative Suite 6 ile yaratilan eserleri de sergiledi. Jeff Veen gibi saygideger sanatcilarin hunerleri de demolar yoluyla sundu.

Simdi soru, Adobe’ nin bu vizyonunun gerceklesip gerceklesmeyecegi. Adobe kullanicilari yeni urunlerin kullanilmasi ve bu urunlerle yaratici yeteneklerin sergilenmesi yoluyla vizyonun gerceklesme potansiyelinin artacagini dusunuyor.


Asagida linkte videoyu seyredin


http://www.youtube.com/user/AdobeCreativeCloud?ob=0&feature=results_main