Spotflux/Bulut Guvenlik

Bulut bilisimde guvenlik sorunlarina yanit vermek amaciyla kurulan yeni girimci sirketler arasinda bir tanesi ozellikle dikkatleri uzerinde topluyor. Sirketin adi New York’ ta kurulu Spotflux. Amaci internet baglantilarinizi sifrelemek, IP adreslerinizi anonim hale getirmek, internette surf yaparken enfeksiyon riskini azaltmak.

Ucretsiz olarak satilan bu yazilimi Spotflux’ in web sitesinden Windows ve Mac OS X sistemlerine indirmek ve aninda calistirmak olanakli. iOS ve Android yazilimlari da gelisme asamasinda. Kurulumu cok kolay olan yazilimi bir proxy sunucuya baglayarak guvenligi daha da arttirabiliyorsunuz. Yazilim arka planda calisirken siz internete girdiginizde bilgisayariniza internetten gelen ve internete cikan veriler sifreli bir baglantiyla Spotflux sunucularina aktariliyor ve bu sunucular herturlu verilerinize sizmaya calisan kotu amacli ve zararli yazilimlari verilerden ayiriyor, tehlikeleri ortadan kaldiriyor.

Bu durum dogal olarak Spotflux islemlerine guveni gerektiriyor, cunku Spotflux sunuculari yaptiginiz her turlu islemi biliyor. Ancak bu guvenin getirisi islemlerinizin korunmasi ve anonimlesmesi oluyor. Spotflux sunuculari Spotflux calisanlarinin yonetiminde oldugu icin sirketin disinda hickimsenin verilerinize ulasma sansi yok.

Spotflux yaziliminin olumsuz yani internet sayfalarina her baglantida bir giden, birde gelen baglanti verilerini cektigi icin cok az miktarda da olsa performan sorunu yasamasi. Ancak olumlu yani arka planda bu yazilim calistigi surece insani rahatsiz eden beklenmedik reklamlarin ortadan kaybolmasi. Bir test calismasi sirasinda sacma sapan yazilim indirimleri yapilabilen web sitelerinden bu indirimleri yaptiginizda da bigisayarinizdaki virus tarayicinizin temiz cikmasi.

Spotflux su anda relatif olarak yeni bir bulut bilisim guvenlik servisi. Hukumetle ve bulut bilisim giuvenlik kuruluslariyla prosedurel iliskilerini gozlemek gerekli, ancak bilgisayarinizdan buluta eristiginizde eger guvenliginizi arttiracak basit bir arac kullanmak istiyorsaniz denemeye deger.

Denemeden once atabileceginiz en onemli adim, websitesinden yazilimi ve sirketi incelemek, gerekirse sorulariniz icin sirketle iliskiye gecmek. Daha fazla veri icin asagidaki linki tiklayiniz.

http://www.spotflux.com/